Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2008 14:15 - Силата на водата
Автор: marteniza Категория: Изкуство   
Прочетен: 6031 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 12.09.2008 21:29


Силата на водата

 

image


Публикация в списание „Екстериор”, бр. 6 /10/ 2008;   ISSN 1313-051X

Рубрика: „Какво научих за...”

Автор: Елинор

 

 

  От шести клас знаем, че водата е съединение на два атома водород и един атом кислород. Знаем също и, че при стайни условия представлява прозрачна безцветна течност без вкус и мирис. Наясно сме и че другите й агрегатни състояния са твърдо /лед/ и газообразно /пара/. Знаем ли нещо за силата на тази стихия? Май не. Затова бързо свикнахме да пием студени кафета и чайове, псевдонатурални сокове и разтворими напитки и забравихме вкуса на водата. Е, днес съм решила да ви го припомня. Защо ли? Ами просто защото водата е малко по-необикновена, отколкото изглежда...

От извора /на науката/

Едно от най-необикновените й качества е, че има памет. Да, точно така!

Резултатите от експерименти, проведени в много държави, показват: водата възприема и запаметява всичко, което става около нея. Достатъчно е само да се докосне до някое вещество, за да „разбере” свойствата му и да ги съхрани в паметта си. И прадедите ни са се досещали за това, превръщайки обикновената вода в лековита, използвайки сребърни съдове. Излиза, че и до днес това е най-добрият естествено произвеждан антибиотик. Толкова добър, че войските на САЩ в Афганистан и Ирак ползват сребърна вода вместо познатия ни тип медикаменти.

Всъщност д-р Ф. Батманджелидж отдавна е открил лечебната сила на водата и я е описал в книгата си „Водата лекува, лекарствата убиват”. Там той представя революционна концепция за лечение на чернодробни, бъбречни, стомашни, сърдечно-съдови, ставни заболявания, както и диабет, високо кръвно налягане и наднормено тегло единствено чрез пиене на вода /студена!/. Освен това тя лекува безплодие при жените, цери от алкохолизъм, подобрява работоспособността и удължава творческия период на човек.

Друга причина да превърнете водата в любимата си напитка е и фактът, че пречистената вода лекува алергии и екземи, морската настинка при децата, а според пенсилванските учени топлата солена вода убива ракови клетки! Е, надявам се в момента да отпивате поредната глътка минерална  Acua nuda. Наздраве!

Експериментите

А сега ще оставя фактите да говорят сами. Учените са правили какви ли не експерименти за влиянието на различни фактори върху водни проби – обекти, магнитни, електрически полета, а също и човешко присъствие, усещания. В резултат на тях станало ясно, че емоциите, положителни и отрицателни, въздействат най-силно на водата. В лабораторията на проф. Коротков били проведени многобройни експерименти за влиянието на човешките емоции върху водата. Например, помолили група хора да излъчат към колба с вода положителни емоции като любов, нежност, грижа. После сменили колбата и помолили да съсредоточат върху нея страх, агресия, ненавист. След което изследвали образците. Установили, че водата реагирала по строго определен начин: т.е. любовта повишавала енергетиката й и я стабилизирала, а агресията разко я понижавала.

Водата и музиката

Д-р Ямото Масару също се заел да доказва на хората, че водата има памет. Той изследвал вода, подложена на различни въздействия и съхранявал „впечатленията” й с мигновено замразяване в криогенна камера. Резултатът – кристалната решетка на водата, нагрята в микровълнова печка, на тази която е била в контакт с мобилен телефон и на тази, на която са казвали „Ти си ми противна” е с неправилна форма. А онази, на която шептяли „благодаря” и „извинявай” била с хармонична и дори красива форма. Предстоят изследвания за това, дали водата прави този избор „съзнателно”.

През 1995 година д-р Ямото запърви път успява да фиксира „музикалните впечатления” на водата като й пуска музика, а после шоково я замразява. С микроскоп ясно видели кристалите, които водата образувала в резултат на музиката. Тези, които „слушали” Бах, Моцарт и Бетовен се отличавали с изящни форми, за разлика от онези, които са имали хардрок за музикален тон. Научните опити доказват също, че честотата на вибрациите при молитвите на всяко вероизповедание, на всеки език, е точно 8 херца. Това съответства на честотата на земното електромагнитно поле. Това е причината молитвата да формира във водата хармонична структура.

 

image

Водата и отношението

Ето и друг експеримент, направен от д-р Ямото. Сложил в три съда ориз и го залял с вода. В продължение на месец всеки ден казвал на единия съд „Благодаря!”, а на другия – „Ти си глупачка”. На третия не обръщал внимание. След месец оризът, на който благодарял, започнал да ферментира, изпускайки силен приятен аромат. Оризът от втория съд почернял, а този, на който не обръщал внимание, загнил. Д-р Ямото смята, че този експеримент ни дава много ценен урок. Безразличието, ревността, ненавистта, гневът действат разрушаващо не само върху другите хора. В духовен план този, който излъчва негативни мисли, замърсява собствената си вода, от която 70 до 90 % се състои неговият огранизъм. За нормална жизнена дейност човек ежедневно изпива до 2,5 литра. И още литър и половина се попива през кожата от душ или вана.

Водата и думите

С риск да ви дотегна ще ви разкажа още един интересен опит с водата, направен от японския изследовател Масару. На чашка вода нанесли йероглифи, означаващи думи и имена на известни хора – „любов”, „надежда”, „душа”, „Майка Тереза”, „Хитлер”. Целта на Ямото била да намери думата, пречистваща най-добре водата, която се замърсява в градовете, като всичко останало. Оказва се, че думата не е една, а съчетание от две – любов и благодарност.

Светът е създаден от Абсолюта и във всеки от нас има частица вода от първичния Океан. Ако разгледате човешките органи – Сърце, бели дробове, мускули, м о з ъ к, ще видите, че в тях има много вода. Главите ни, телата ни са пълни с вода. Всъщност, в тях няма нищо „особено” /70-90% вода/. Всяка наша дума е като водна капка – носител на мисли и информация. Любов и благодарност към Абсолюта и всички негови творения, без очаквания за отплата, или изключителност, би бил естественият развой на историята, ако схванем посланието, закодирано в капката. 

 

image

Последствията

Във водопроводите на мегаполисите водата се движи в затворен цикъл. След агресивна химична обработка и филтри, тя пак се връща в домовете ни, съхранявайки спомена за химикалите и насилието над природата и същността й.....Водата попива цялата злоба, завист и стрес, които таим в себе си. И когато попадне в организма ни, тя е почти мъртва. Ако Човекът се обръща към водата  с добри мисли, качествата й се подобряват.

Най-чистата вода

Коя е тя?

По мнение на експерти, най-чистата вода се намира в планината Рорайма, Венецуела. Там водата никога не е била в пряк контакт с градския човек, а само с природните стихии. Макар те да оставят след себе си трупове на дървета и животни, макар тинята, торовете и жабуняците да присъстват навсякъде, природният цикъл „усвоява” без затруднение естествените отпадъци. В случай, че вече сте започнали да стягате багажа за това уникално място ще спомена, че то не е от най-леснодостъпните – върви се три дни пеш през ляносите и джунглата и се преодолява 80 метрова белезникава стена. И ако все пак има някой, който гледа скептично на „Майката на всички води” /това означава Рорайма на езика на местните индианци/ ще отбележа, че в лабораторията на професор Коротков, където е разработен прибор, определящ енергетиката на водата, сравнили проби взети от водата от плоската планина с тези на обикновена питейна вода. Оказало се, че първата е по-активна не два пъти, а 40 хиляди пъти, т.е. такава вода веднага активизира организма. С това се обяснява защо по рораймските места първичните /но не и примитивни/ хора са жизнени, щастливи и готови за противодействие на неблагоприятните обстоятелства; и не желаят при тях да идва цивилизацията.

 

image




Гласувай:
2



1. martiniki - ...и
12.09.2008 19:05
правилно!

обичам, благодаря!
цитирай
2. marteniza - !
12.09.2008 19:30
Обичам. Благодаря. :)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marteniza
Категория: История
Прочетен: 986833
Постинги: 206
Коментари: 603
Гласове: 1031
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930